fredag den 17. april 2009

De moderløse lam

Så, jeg skylder vist at fortælle, hvordan det går med de moderløse lam:

Som man ser, ville det have været noget vanskeligt, hvis også det tredie lam havde overlevet...

Det går fint med de to, selvom vi længe havde vores tvivl ang. gimmerlammet. Hun var meget forkølet og havde en vejrtrækning, der lød som om hun havde lungebetændelse. Hendes appetit var derefter og hun stod skrutrygget under varmelampen det meste af tiden. Dog kom hun over sin bagbenshalten. En god ven foreslog, at vi gav hende timiante i mælken, da timian indeholder en naturlig form for antibiotikum. Og hurra - efter 3-4 dage var der tydelig bedring at spore - vi hørte hende bræge når vi kom, og halen begyndte at dikke, når hun drak.

Nu synes hun at være kommet sig helt, men er stadig betragtelig mindre end brormand, som også spiser 450 ml til hvert måltid i modsætning til hendes ca. 200 ml. Vi er på 2. sæk mælkepulver - en sæk vejer 10 kg. og koster 400 kr (!!!), så vi skal have undersøgt, om man kan spæde op med komælk hen ad vejen.

Der skal stadig fodres fire gange om dagen: ved 6-6.30 tiden, kl. 11.30 (UPS-det bliver vist lidt senere idag...) kl. 16.30 og inden vi går i seng.

De går ude nu med de andre får og er også begyndt at nippe til græs, hø og korn. Det bliver rart, når vi kan begrænse antallet af daglige måltider. Vores fåre-erfarne nabo mener, at vi skal fortsætte med flaskerne omkring 2 måneder endnu.